miercuri, 12 mai 2010

Silueta


Adevarul despre GRASIMI!!!
Se spune ca grasimea ingrasa. Este adevarat doar partial. Pentru ca daca renunti de tot la alimentele care le contin, atunci nu vei fi mai slaba, ci mai bolnava.
1. Cantitatea conteaza
Nimeni nu trebuie sa renunte de tot la grasimi. Trebuie sa consumi din fiecare cate ceva-un pic de albus de ou, un pic de carbohidrati si desigur grasimi. Nicio dieta nu functioneaza daca renunti complet la ceva. Grasimea si uleiurile trebuie sa faca parte din mesele tale zilnice, dar in cantitati reduse. Si asta pentru ca in grasimi se ascund de doua ori mai multe calorii decat in carbohidrati si, pe langa asta, o portie de chipsuri nu va satura niciodata la fel de bine ca un fel pe baza de carbohidrati, cum ar fi de exemplu painea sau pastele. Asta inseamna ca daca mananci grasimi aduni multe calorii si nici nu te saturi.
2. Exista si grasimi sanatoase
Grasimea nu este doar grasime. Exista acizi saturati(cum sunt cei continuti de carne, mezeluri sau produse lactate) si nesaturati(se gasesc in uleiurile vegetale si in peste). Grasimile din prima categorie se depun pe peretii celulelor si pot impiedica circulatia corecta a sangelui spre inima. Grupa acizilor nesaturati in schimb este vitala pentru ca organismul nu o poate produce de unul singur si este necesara in crearea hormonilor si pentru innoirea celulelor. Acesti acizi previn afectiunile cardiace si ajuta memoria.
3. Prajeala este daunatoare
Mai exista si asa numitele grasimi trans care provin din uleiurile vegetale. Aceasta formulare o poti gasi pe anumite produse deja preparate sau pe anumite feluri de mancare si prajituri semipreparate. Grasimile trans apar la o ardere excesiva a uleiului. Ele se gasesc in toate produsele de timp fast-food si iti afecteaza circulatia sangvina. De aceea este bine sa eviti cartofii prajiti, chipsurile, pateurile si supele instant!
ALIMENTE BUNE:
-ulei de in;
-nuci;
-masline;
-rapita;
-pestele de mare(de exemplu somon).
ALIMENTE RELE:
-unt;
-carnati si mezeluri;
-cascaval;
ALIMENTE DAUNATOARE:
-biscuiti;
-alunele de padure;
-chipsurile;
-semipreparate(de exemplu: supe instant, pizza etc.);
-catofii prajiti.

2 comentarii:

  1. ALIMENTE DAUNATOARE:
    -biscuiti;
    -alunele de padure;
    -chipsurile;
    -semipreparate(de exemplu: supe instant, pizza etc.);
    -catofii prajiti.



    Alimente PROVOCATOARE:
    -biscuiti;
    -alunele de padure;
    -chipsurile;
    -semipreparate(de exemplu: supe instant, pizza etc.);
    -catofii prajiti.
    si muuuulte altelee:D

    RăspundețiȘtergere